Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ H ATΛΑΝΤΙΔΑ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE EARTH

Πραγματικά έχω συγκλονιστεί με τα αποτελέσματά της έρευνάς για τη Χαμένη Ατλαντίδα. Εκεί που νόμιζα ότι το είχα εξαντλήσει το θέμα, ξαφνικά νέα συνταρακτικά στοιχεία προέκυψαν, που κυριολεκτικά δημιουργούν νέα δεδομένα. Καθόμουν και ερευνούσα για νιοστή φορά τη γη με το εκπληκτικό Google Earth, μιά αγαπημένη μου συνήθεια, με το εξαιρετικό αυτό εργαλείο γνώσης. Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το διαδίκτυο. Φυσικά εξ αιτίας του επιστημονικού μου υποβάθρου και λόγω εξειδικευμένων γνώσεων, το συγκεκριμμένο πρόγραμμα, το έχω κυριολεκτικά κάνει φύλλο και φτερό. Γνωρίζω σχεδόν όλες τις δυνατότητές του, εκτός από την απλή περιήγηση. Γεωγραφικές συντεταγμένες, στερεομοντέλο, δορυφορική απεικόνιση, υψόμετρα αναγλύφου, μετρήσεις αποστάσεων και εμβαδών κ.α.
Εκεί λοιπόν που για πολλοστή φορά έκανα περιήγηση στην Ατλαντίδα- την οποία το Google  από τις 25 Ιανουαρίου θόλωσε και σχεδόν εξαφάνισε ψηφιακά-έκανα μιά σημαντική παρατήρηση. Ενεργοποιώντας τη δυνατότητα του προγράμματος OCEAN, δηλαδή να βλέπεις και το ανάγλυφο του πυθμένα, παρατήρησα το εξής εκπληκτικό. Κατω δεξιά, δίπλα ακριβώς στις συντεταγμένες, εμφανίστηκε το υψόμετρο του πυθμένα, φυσικά με αρνητικό πρόσημο, αφού το μηδέν είναι η Μέση Στάθμη της Θάλασσας (Μ.Σ.Θ) δηλαδή ένα θεωρητικό ελλειψοειδές εκ περιστροφής στο οποίο έχουν ενσωματωθεί όλες οι μεταβολές (άνοδος της στάθμης, παλίρροιες κλπ). Σκέφτηκα τότε να μετρήσω τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, στο σημείο που βρίσκεται θαμμένη η Ατλαντίδα: -5.400μ.!!! Δηλαδή η ΠΕΔΙΑΔΑ της Ατλαντίδας κείται σε βάθος 5.400μ. και όχι 2.700μ όπως είχα αρχικά εκτιμήσει από τις ισοβαθείς καμπύλες του Ωκεανού. Ξαφνικά παρατήρησα τα 3 μεγάλα βουνά της Ατλαντίδας τα οποία βρίσκονται ΔΥΤΙΚΑ της και με διεύθυνση από Βορρά προς Νότο. Με τον cursor  πάνω στα βουνά, άρχισα να τον μετακινώ σιγά-σιγά, ώσπου μετά από ολιγόλεπτη έρευνα, προσδιόρισα με ακρίβεια τα υψόμετρά τους. 1) Το όρος Cruiser επάνω, με υψόμετρο -280m, που σημαίνει ότι το ύψος του βουνού από τον πυθμένα είναι 5.120 μέτρα.  2) Το όρος Hyeres στη μέση με υψόμετρο -1100, που σημαίνει ότι το ύψος του βουνού από τον πυθμένα είναι 4.300 μέτρα. 3)  Το όρος Seewarte κάτω με υψόμετρο -350, που σημαίνει ότι το ύψος του βουνού από τον πυθμένα είναι 5.050 μέτρα. Δηλαδή 3 τεράστια βουνά (ανωτέρω φωτό). Μάλιστα ψάχνοντας ΟΛΟΚΛΗΡΗ την υδρόγειο ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ άλλα υποβρύχια βουνά τόσο ψηλά, παρά μόνο στην Ατλαντίδα. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Αφού η ήπειρος έχει βυθιστεί, έχει καθίσει κατά κάποιο τρόπο ο φλοιός της γης επάνω στο μανδύα, συμπαρασύροντας και τα βουνά της.

Όλα τα υπόλοιπα υποβρύχια βουνά που έλεγξα είναι απλές πτυχώσεις του ωκεάνιου φλοιού και έχουν υψόμετρο μερικές εκατοντάδες μέτρα. Αν κάποιος λοιπόν περιστρέψει τη γη με το Google earth σε μικρή κλίμακα, τα ΜΟΝΑ βουνά που διακρίνονται είναι αυτά της Ατλαντίδας. Μπορεί κάποιος να φανταστεί τι έζησε ο κόσμος το 9.550 π.Χ.; Ολόκληρη ήπειρος με έκταση 2,1 εκ. τετρ.χιλ. να καταποντίζεται; Και εγώ που θεωρούσα την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1613-1614 π.Χ. σαν την μεγαλύτερη έκρηξη στην ανθρώπινη ιστορία. Όταν έγραφα το άρθρο για τη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2009, δεν είχα στο μυαλό μου την έκρηξη της Ατλαντίδας, αφού δεν είχα ασχοληθεί μαζί της. Στην Σαντορίνη λοιπόν εξαφανίστηκαν 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και έγινε ο απόλυτος χαμός, ενώ στην Ατλαντίδα καταποντίστηκαν 2,1 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα μαζί με τα βουνά των 5 χιλιάδων μέτρων. ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ!!!
Φανταστείτε τι τσουνάμι σχηματίστηκε. Τουλάχιστον 1500 μ. το οποίο έπληξε και την Μεσόγειο, εξαφανίζοντας ταυτόχρονα και την Αθήνα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Πλάτωνα (και λογικά  όλες τις παραλιακές πόλεις και τα νησιά του αρχαίου κόσμου).
Όμως εξετάζοντας προσεκτικά το ωκεάνιο ανάγλυφο, έκανα μια σημαντική παρατήρηση. Ο Πλάτωνας στο διάλογο ΚΡΙΤΙΑΣ αναφέρει ότι η ΠΕΔΙΑΔΑ της Ατλαντίδας ήταν προσανατολισμένη προς Νότον, και ότι τα βουνά της, την προφύλασσαν από τους βόρειους ανέμους (σ.σ. στην ανωτέρω φωτογραφία έχω περιστρέψει το σημερινό ανάγλυφο κατά 90 μοίρες δεξιόστροφα και το έχω προσαρμόσει ΑΚΡΙΒΩΣ στην περιγραφή του Πλάτωνα). Αλλά όμως τα 3 βουνά της Ατλαντίδας, όπως φαίνονται σήμερα στο πυθμένα του Ατλαντικού, δεν είναι βόρεια της Ατλαντίδας, αλλά βορειοδυτικά της. Τι γίνεται λοιπόν; Ο Πλάτωνας έχει κάνει λάθος στην περιγραφή του; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Προκύπτει ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα. Να ήταν τα βουνά της Ατλαντίδας Βόρεια της πόλης και σήμερα να βρίσκονται στα Δυτικά της (σ.σ. όπως ισχύει στην πραγματικότητα και φαίνεται στη φωτό που ακολουθεί), υπάρχει ΜΟΝΟ μία επιστημονική εξήγηση. Η λύση λοιπόν στο ΒΙΑΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, που προκάλεσε τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ του 9.550 π.Χ. και οδήγησε στην καταστροφή ίσως το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού της εποχής, έχει την απάντηση χάρη στο εκπληκτικό Google earth!!!
Η μοναδική λοιπόν περίπτωση τα βουνά  από διεύθυνση Δύση-Ανατολή όπως τα περιγράφει ο Πλάτωνας, να έχουν σήμερα διεύθυνση Βορράς-Νότος είναι επιστημονική και ονομάζεται: ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ (polar shifting)!!!!
Δηλαδή το 9.550 π.Χ. ο άξονας της γης περιστράφηκε βίαια κατά 90ο εξ ανατολών προς δυσμάς ("ανάδρομα" δηλαδή, αφού έτσι περιστρέφεται ο άξονας της γης σε βάθος 25.770 χρόνια, η λεγόμενη μετάπτωση του άξονα). Αυτό επιβεβαιώνει το Google με τα βουνά της Ατλαντίδας. Περιστροφή του άξονα της γης κατά 90ο και έτσι τα βουνά από βορράν, βρέθηκαν ξαφνικά δυτικά. (σ.σ. ο άξονας της γης μετατοπίζεται βίαια, μόνο λόγω "εξωγενών" παραγόντων και όχι από μόνος του. Από μόνος του όπως έχω αναφέρει περιστρέφεται ομαλά κάθε 25.770 χρόνια. Επειδή κάποιοι θα έχουν απορία το εξηγώ: Εξωγενής παράγοντας είναι μόνο η βαρυτική επίδραση άλλου ουρανίου σώματος που πλησιάζει τη γή. Το θεωρώ δεδομένο. Αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου το αίτιο που προκάλεσε την  απότομη μετατόπιση του άξονα και σαν συνέπεια είχε την απόλυτη καταστροφή. Οι αρχαίοι Έλληνες τον έλεγαν πλανήτη ΝΕΜΕΣΙΣ, τιμωρία δηλαδή των φαύλων και ματαιόδοξων ανθρώπων).
Η μετακίνηση του άξονα, έξω από τη συνηθισμένη του κίνηση προκάλεσε το άνοιγμα του Μεσο-Ατλαντικού ρήγματος και την έκρηξη του ΥΠΕΡ-ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ της Ατλαντίδας. Λόγω της βίαιης περιστροφής της γης εξ Ανατολών προς Δυσμάς, η γη που ημερήσια περιστρέφεται γύρω από τον εαυτόν της εκ Δυσμών προς Ανατολάς, λόγω αδράνειας, εκτόνωσε τον Ατλαντικό στην Ευρώπη και την Αφρική, και τον Ειρηνικό σε Βόρεια και Νότια Αμερική και σε Αυστραλία. Έτσι λοιπόν εξηγείται επιστημονικά ο Παγκόσμιος Κατακλυσμός. Από τα γιγάντια τσουνάμι του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, τουλάχιστον 1500 μέτρα ύψους, που σάρωσαν ταυτόχρονα την υδρόγειο.
Χάρη στο εκπληκτικό Google Earth και στην ασύλληπτη περιγραφή του Πλάτωνα, κατάφερα να λύσω το μέγα μυστήριο με την χαμένη ήπειρο. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο πρέπει να ανακοινώσω τα αποτελέσματα της έρευνάς μου στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ίσως αν γίνει συνέδριο για την Ατλαντίδα να την παρουσιάσω. Όμως από τη στιγμή που δεν ανήκω στο αρτηριοσκληρωτικό επιστημονικό κατεστημένο, πιθανότατα τα αποτελέσματα της έρευνάς μου να παραμείνουν γνωστά μόνο στους επισκέπτες του blog μου ή στους αναγνώστες του βιβλίου μου που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα με τον τίτλο: Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: