Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ 1821!!!!

 Ανήμερα 25η Μαρτίου. Η μέρα παλιγεννεσίας του Έθνους. Ημέρα εθνικής ανάτασης. Βλέπω στο ΣΚΑΪ το 1821 και ΦΡΙΤΤΩ!!! Οι καθηγητές του κατεστημένου που πάνε να ανατρέψουν την ιστορία, τα πιστεύω μας, την υπόστασή μας. Έβλεπα μετά μανίας την εκπομπή ΧΩΜΑΤΑ ΙΕΡΑ της ΕΤ3 και την ξαναβλέπω με μεγάλη χαρά και συγκίνηση όποτε το δείχνει σε επανάληψη. Όσοι δεν την έχετε δει απλά ΧΑΣΑΤΕ. 
Έχω να πω κύριοι καθηγηταράδες της αν-ιστορίας, γιατί τέτοιοι τελικά είστε, ότι ένας μάγειρας, ο εκπληκτικός Ηλίας Μαμαλάκης σας έκανε κυριολεκτικά ΣΚΟΝΗ. Η σειρά ΧΩΜΑΤΑ ΙΕΡΑ της ΕΤ3, που επιμελήθηκε με τόσο ζήλο, είναι για πολλά ΟΣΚΑΡ. Σας έχει στείλει αδιάβαστους. Εγώ κάθε φορά που τη βλέπω συγκινούμαι γιατί έχει πιάσει τον παλμό της εποχής που το έθνος αναστήθηκε. Εσείς ούτε στον ύπνο σας !!!
Αυτό πραγματικά που με συγκινεί με το 1821, είναι ότι όλοι τους ήταν ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ. Όλοι ήταν πρόθυμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα. Ήταν όλοι ΙΣΑΞΙΟΙ. Υπήρχε τέτοια εθνική υπερηφάνεια, που θαρρείς ότι ο ένας ΗΡΩΑΣ συναγωνιζόταν τον άλλο στο ποιός είναι τελικά ο πιό γενναίος. Θεέ μου ποιόν να πρωτοθαυμάσω!!!! ΟΛΟΥΣ φυσικά. Εγώ όμως διάλεξα τον Αετό των Αγράφων: τον Aντώνη Κατσαντώνη.Top of Form
Μάλιστα θυμήθηκα το εξαιρετικό αφιέρωμα του κ.Μαμαλάκη στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτό ήρωα, τον Αντώνη Κατσαντώνη, ίσως τον πιό ''αγνωστο'' και ''αδικημένο'' από άποψη αναγνωρισιμότητας ήρωα του εθνικού αγώνα, που δυστυχώς δεν πρόλαβε την ανάσταση του Έθνους, το σταυραετό της κλεφτουριάς, τον πρόδρομο της λευτεριάς του γένους, που πέθανε το 1808 με μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους του Αλή Πασά. Βιαβάστε ΟΛΟΙ τη βιογραφία του παληκαριού που στα 33 του έγινε πρωτομάρτυρας του Έθνους. Τιμή και δόξα σε αυτόν και σε όλους όσους μας δίδαξαν τι σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια.  

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
Εσείς όπου τον είδατε ψηλά στα κορφοβούνια
Σταυραετοί και πέρδικες ,ξεφτέρια χελιδόνια,
Ελάτε να του στήσετε τραγούδι μοιρολόι,
Τον Κατσαντώνη πιάσανε, κλάψτε πουλιά μου κλάψτε

 Α. Βαλαωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: