Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΟΡΦΕΩΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Tο βιβλίο βρίσκεται σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και θέλω να ευχαριστήσω τη καλή φίλη Γιούλη από το ΕΚΕΒΙ . Επίσης το συνάδελφο Γιώργο Μπενέα για την στήριξή του και την προβολή όλων το δραστηριοτήρων μου στο blog  του. Τον επίσης συνάδελφο Πάρι Μπαρτσώτα για τις εποικοδομητικές ανταλλάξεις απόψεων, που με έχουν βοηθήσει πολύ.
Απ'όσο ξέρω, στην ελληνική βιβλιογραφία, δεν υπάρχει βιβλίο ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΩΝ στο οποίο να έχει γραφτεί το μέτρο και στους 1384 στίχους. Πιστεύω ότι το βιβλίο μου είναι το πληρέστερο και το πλέον κοντά στο πρωτότυπο αρχαίο κείμενο του Ορφέα.  Φυσικά η ανάλυση του μέτρου, δεν με βοήθησε μόνο στο να ξαναγράψω μετά από 40 αιώνες 19 χαμένους στίχους. Με βοήθησε να κατανοήσω απόλυτα τη δομή της γλώσσας και να βγάλω εκπληκτικά συμπεράσματα. Η προσέγγιση που έκανα στη γλώσσα δεν ήταν απλά φιλολογική. Ηταν κύρια μαθηματική. Έχω βγάλει τρομερά στατιστικά συμπεράσματα (τα θέλεις κύριε ΥΠΠΟ?Μάλλον όχι). Φυσικά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βρήκα ότι η ελληνική γλώσσα είναι μαθηματική.με την έννοια που της έχουν αποδώσει κάποιοι. Θα διαφωνίσω τα μάλα με το φίλο Λευτέρη Αργυρόπουλο και τους λεξαρίθμους του. 
Όλες οι ελληνικές λέξεις φυσικά έχουν, αυτονόητα, κάποιο λεξάριθμο. Είναι λοιπόν εντελώς ΤΥΧΑΙΟ να συμπίπτει μιά λέξη ή φράση με μιά άλλη λέξη,  και όχι "κωδικοποιημένη" γραφή. Οι αρχαίοι έγραφαν όχι με αριθμούς, αγαπητέ Λευτέρη , αλλά ΜΟΝΟ με μέτρο και ΟΛΟΙ οι στίχοι  είναι εναλλαγή μακράς και βραχείας συλλαβής. 
Από το http://www.it.uom.gr/project/mycomputer/intro/calculat.html αντιγράφω: 
Οι υπολογιστές ως γνωστόν χρησιμοποιούν μία μορφή ψηφιακής πληροφορίας που ονομάζεται δυαδική πληροφορία. Εδώ, η πληροφορία περιορίζεται μόνο σε δύο τιμές: ένα ή μηδέν .Το δυαδικό σύστημα αρίθμησης έχει βάση το 2 και διαθέτει 2 ψηφία, το 0 και το 1. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο 2 διαφορετικές καταστάσεις (2 επίπεδα τάσης) για να αναπαραστίσουμε τα ψηφία του δυαδικού συστήματος. Η πραγματική αξία ενός αριθμού που βρίσκεται στο δυαδικό σύστημα διαμορφώνεται από τα 2 ψηφία (0,1) σε συνδιασμό με την θέση τους μέσα στον αριθμό, ενώ κατα αντιστοιχία αντί για μονάδες, δεκάδες, εκαντοντάδες, ... που έχουμε στο δεκαδικό σύστημα αρίθμησης υπάρχουν δυνάμεις του 2 δηλαδή μονάδες, δυάδες, τετράδες, οκτάδες, ... Κάθε "0" ή "1" ονομάζεται bit. Η λέξη bit είναι σύντμηση των λέξεων binary digit (δυαδικό ψηφίο). Ο χαρακτηρισμός "δυαδικό" προέρχεται από το δυαδικό σύστημα αρίθμησης.Οι μόνες γλώσσες που ο υπολογιστής καταλαβαίνει, είναι η δυαδική γλώσσα μηχανής.

Γιατί είναι η μοναδική ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ γλώσσα, ενώ ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες σημειολογικές? 
Γιατί η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα είναι η μοναδική που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές?
Το έχετε ποτέ σκεφτεί εσείς που αυτοαποκαλείστε γλωσσολόγοι, χωρίς καν να την έχετε μελετήσει εις βάθος;
Απλούστατα είναι ΔΥΑΔΙΚΗ με τη μακρά συλλαβή 1 και τη βραχεία συλλαβή 0 να εναλλάσσονται. Το καταλάβατε το έγκλημα που έχετε συντελέσει εις βάρος της Αρχαίας Ελληνικής; Η μόνη γλώσσα που αναβαθμίζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, που αγαλιάζει την ψυχή , που χαϊδεύει την ακοή, που μόνο αυτή αποδίδει με μιά απλή λεξούλα κάτι τεράστιο, κάτι ασύλληπτο για το ανθρώπινο μυαλό, πάει άκλαφτη.
Σκεφτείτε μόνο την ασήμαντη από πλευράς γραμμάτων λεξούλα Χάος, που την έχουν ενσωματώσει ΟΛΕΣ οι γλώσσες του κόσμου(chaos) τι τεράστια ενέργεια κρύβει μέσα της. Για να μην αναφέρω και τη λέξη τυφών (typhoon)  και θυμηθείτε την Catrina στη Νέα Ορλεάνη.
Γιατί την καταργήσατε και την ρίξατε στα τάρταρα? Ποιά κέντρα δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια και αργά και μεθοδικά οδήγησαν από την ΘΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑ στην άθλια δημοτική, γλώσσα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς κανόνες, χωρίς τη θεία δοτική, χωρίς υποτακτική και ευκτική, χωρίς πνεύματα και δασείες, χωρίς, χωρίς.......?
Οι Εβραίοι που επανέφεραν την αρχαία τους γλώσσα και μπράβο τους, γιατί το έκαναν; Έτσι για πλάκα;
Απλούστατα γιατί η ΓΛΩΣΣΑ υπήρξε πάντα η ταυτότητα της φυλής τους. Έτσι και η Αρχαία Ελληνική  υπήρξε η γλώσσα της πανάρχαιας Ελληνικής φυλής, που βρέθηκε και μεγαλούργησε στη γωνιά αυτή της γης τουλάχιστον από το 15.000 π.Χ. (ναι καλά το διαβάσατε το νούμερο, όσοι σκόπιμα "διδάσκετε" για την ανύπαρκτη" Ινδοευρωπαϊκή φυλή στα σχολεία και ουκ αισχύνει.Το είπα της κόρης μου:Τα βιβλία ιστορίας που διδάσκεσαι στο δημοτικό είναι για την πυρά, όπως έκαναν οι Ισλαμιστές με τους Σατανικούς Στίχους του Σαλμάν Ρουζντί!!!)
Αν κάποιοι αγαπάτε ακόμη την Ελλάδα, διαδώστε τα βιβλία ΟΡΦΕΑΣ &ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΣΤΕΙΑ και ΟΡΦΕΩΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ/ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  σε όλο τον Ελληνισμό. Αξίζουν να κοσμούν κάθε ελληνική βιβλιοθήκη και γι αυτό έγινε τεράστια προσπάθεια και εκ μέρους των εκδοτών -και τους ευχαριστώ-να κρατηθούν τα βιβλία στο κόστος. Εδώ τα clopy-paste με ίδιες σελίδες στοιχίζουν τουλάχιστον 20-25€ ενώ τα δικά μου, πρωτότυπη έρευνα, με 250 και 185 σελίδες αντίστοιχα,  μόνο 10€.
Σε προσεχή έκδοσή τους θα έχω δωρεάν και ντοκυμαντέρ DVD  με την πορεία των Αργοναυτών μέτρο προς μέτρο, για να αρθούν και οι όποιες μικρές απορίες.  
Έρρωσθε , παρ'όλο που καταργήσετε την θεία αυτή έγκλιση (την ευκτική).

Δεν υπάρχουν σχόλια: