Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

Αύριο λοιπόν, το μεσημέρι, στις 12.30 μ.μ. , αν κοιτάξετε τον ήλιο (όχι βέβαια κατάματα, αλλά κάνοντας χρήση της περιφερειακής σας όρασης) θα τον δείτε  πολύ πιό ψηλά από κάθε άλλη ημέρα του χρόνου. Μάλιστα μόνο αυτή την ημέρα του χρόνου, όσοι ζουν σε γεωγραφικό πλάτος 23ο 27', βλέπουν τον ήλιο στο ζενίθ του τόπου, δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω από το κεφάλι τους. Διαμένουν δηλαδή, στον ΤΡΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!!!!
Από το σχήμα που έδειξα στο προηγούμενο ποστ, βγαίνουν πολλά εκπληκτικά συμπεράσματα.Η διαφορά γωνίας  όπως φαίνεται στο σχήμα είναι περίπου 47ο , δηλαδή ο άξονας περιστροφής της γης έχει κλίση ως προς το επίπεδο της ετήσιας περιστροφής της, 47/2=23,5ο , δηλαδή η ΛΟΞΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΠΤΙΚΗΣ, δεν θέλει κομπιούτερ. Βρίσκεται ΝΑΙ, από τη σκιά του ήλιου!!!Και κάτι άλλο. Η σκιά που ρίχνει ο ήλιος την Εαρινή ισημερία και την Φθινοπωρινή ισημερία, κανονικά θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΕΣ. Αμ δε. Διαφέρουν κατά τι. Τι σημαίνει αυτό ; Ότι ό ήλιος δεν απέχει πάντοτε ίδια απόσταση από τη γη. Άρα τι; Η τροχιά της γης είναι ΕΛΛΕΙΨΗ και όχι ΚΥΚΛΟΣ. Έτσι απλά. Τόσο απλά . Χωρίς πολύπλοκες μαθηματικές μετρήσεις, αλλά με όπλο την γνώση, την σοφία και την ευφυία των εμπνευσμένων προγόνων μας.  Έχοντας κάνει χρόνια έρευνα επάνω στην αρχαία αστρονομία που κατά βάση ήταν ουράνια γεωδαισία, έχω μαζέψει πλήθος ανακαλύψεων που δεν υπάρχουν σε κανένα εγχειρίδιο. Κι αυτό γιατί οι επιστημονάρες ασχολούνται μόνο με CERN και πάνω. Με την παρατηρησιακή αστρονομία, ούτε που καταδέχονται. Εξ άλλου γι αυτούς μετράνε μόνο οι επιδοτήσεις και τα ευρώ.
Φυσικά μου λύθηκε η απορία γιατί οι αρχαίοι δεν μετρούσαν τα αζιμούθεια (δηλαδή το μηδενισμό των γωνιών) από το Βορρά, όπως εμείς, αλλά από το νότο. Γιατί απλούστατα η σκιά του ήλιου ταξιδεύει αντίθετα από τον ήλιο.Από δυτικά προς ανατολικά, κατά τη φορά των ρολογιών.  Άρα όταν τη μετράς, ξεκινάς με μηδενισμό των γωνιών υποχρεωτικά στο Νότο. Αυτά και αύριο το μεσημέρι, μην ξεχαστείτε. Όχι φυσικά να κοιτάξετε τον ήλιο κατάματα, αλλά να συνειδητοποιήσετε, ότι τη σπουδαία αυτή ημέρα του αρχαίου χρόνου, οι πρόγονοί μας την είχαν υπολογίσει, με όπλο την γνώση και την οπτική παρατήρηση και όχι σαν εμάς που πατώντας ένα κουμπί έχουμε όλους τους υπολογισμούς εκ του ασφαλούς. Απλά λοιπόν, κάντε ένα μικρό διάλλειμμα και αποδώστε στα τεράστια μυαλά των προγόνων μας τη ΤΙΜΗ και τη ΔΟΞΑ που αξίζουν!!! Μετά μπορείτε να ασχοληθείτε πάλι με το ΔΝΤ, το ΜΟΥΝΤΙΑΛ , το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ , τους γάμους των celebrities και τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη δύσμοιρη πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: