Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

TA "XAMENA" XΡONIA ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Με το άρθρο μου αυτό θα τελειώσω για φέτος την αναφορά μου στη γέννηση του Χριστού. Αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση που μου έστειλαν με mail φίλοι σχετικά με τα «χαμένα» χρόνια του Χριστού από τα 12 μέχρι τα 30 του.
Φυσικά αυτά τα υποστηρίζουν φανατικά οι αμφισβητίες του Χριστού και όσοι «ιστορικοί» αγνοούν προκλητικά τα πραγματικά γεγονότα.
Το βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, αποτελεί την επίσημη βιογραφία του Ιησού Χριστού και θα πρέπει να καθιερωθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία σαν το μοναδικό που με σαφήνεια τοποθετεί όλα τα γεγονότα της ζωής Του σε απόλυτο χρόνο.Φυσικά οι πολέμιοι του Χριστού κάνουν -εσκεμμένα- αρκετά λάθη.
Κατ’αρχήν τα Ιερά Ευαγγέλια δεν αποτελούν κατ’εξοχήν ιστορικά ντοκουμέντα που περιγράφουν με λεπτομέρεια την βιογραφία του Χριστού. Αποτελούν σαφώς ιερά βιβλία που ασχολούνται κυρίως με την διδασκαλία Του, ενσωματώνοντας κάποιες φορές και ιστορικές αναφορές σε πρόσωπα (π.χ. Πιλάτος, Κυρήνιος, Ηρώδης ο Μέγας κλπ) ή γεγονότα (π.χ. μεγάλη απογραφή του Αυγούστου, έκλειψη σελήνης κλπ).
Δεύτερον και πολύ σημαντικό, αγνοούν παντελώς ότι τα Ευαγγέλια αναφέρουν μόνο τις δύο κορυφαίες στιγμές στη ζωή ενός ευσεβούς Εβραίου.
1)Την ενηλικίωσή του στα 12 του χρόνια. Γι αυτό λοιπόν ο Ευαγγελιστής Λουκάς στο Κεφ. Β’ στίχους 42 -51 αναφέρει την εορτή ενηλικίωσης του Χριστού σαν κατά το έθος της εορτής, και ότι αυτό συνέβη ότε έγινε ετών δώδεκα.
Δηλαδή την σημαντικότερη στιγμή της ζωής του προέφηβου Χριστού την αναφέρει ο Λουκάς. Μάλιστα σε εκπομπή του κ. Μαμαλάκη από το Ισραήλ στις 20-12-08, παρακολούθησα με πόση λαμπρότητα ακόμη και σήμερα υποδέχονται οι Εβραίοι τους έφηβους στην τάξη των ενήλικων ανδρών!!!
Συνεπώς οι Ευαγγελιστές, οι οποίοι σαφώς και δεν ήταν οι βιογράφοι του Χριστού, δεν ανέφεραν ότι ο Χριστός πήγε στο δημοτικό σχολείο της Ναζαρέτ, από τα 6 έως τα 12 όπως λογικά θα έγινε. Ανέφεραν όμως με σαφήνεια την ενηλικίωσή στα 12 χρόνια Του !!!
Μάλιστα ο Λουκάς στο στίχο 52 αναφέρει ότι ο Ιησούς προέκοπτεν εις σοφίαν, ηλικίαν και χάριν, παρά Θεώ και ανθρώποις.
2) Και έρχομαι στο δεύτερο και πιό σημαντικό κομμάτι της ζωής του Χριστού, αυτό που έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων, χωρίς φυσικά κανένα λογικό επιχείρημα: Την περίοδο από τα 12 έως τα 30 του χρόνια. Κάποιοι επιμένουν ότι πήγε στους Εσσαίους στην έρημο, ότι πήγε στην έρημο Γκόμπι στη Μογγολία, ότι πήγε στην Ινδία για να μάθει γιόγκα και άλλες πολλές τέτοιες αστήριχτες εικασίες (ή καλύτερα ανοησίες).
Σαφέστατα αγνοούν ότι ο Χριστός έπρεπε -σύμφωνα με τον αυστηρό Μωσαϊκό νόμο- να συμπληρώσει τα 30 του χρόνια για να γίνει Διδάσκαλος και να κυρήττει.
Συνεπώς οι Ευαγγελιστές, που ασχολούνται ΜΟΝΟ με τη διδασκαλία Του και όχι με το αν ο Χριστός πήγε στο γυμνάσιο ή το πανεπιστήμιο της εποχής Του ή τι δουλειά έκανε, σαφέστατα δεν αναφέρουν τίποτε για τη περίοδο αυτή της επίγειας ζωής Του, όχι γιατί ο Χριστός μάθαινε γιόγκα κάπου στην Ινδία και συνεπώς είχε εξαφανιστεί από τη Ναζαρέτ, αλλά απλούστατα γιατί η ζωή που έζησε μέχρι τα 30 Του, ήταν η ζωή ενός απλού ανθρώπου που ζούσε με την μητέρα του Μαρία και τον ξυλουργό πατριό του τον Ιωσήφ στη πόλη της Ναζαρέτ. Που λογικά θα τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο της πόλης του, ίσως και κάποιο πανεπιστήμιο, που έγινε ένας πολύ καλός τεχνίτης ξυλουργός και που στα 30 χρόνια Του ανέτρεψε με τη διδασκαλία Του τη ροή της ιστορίας. Αυτός λοιπόν ήταν ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!!!
Ιστορικότατο πρόσωπο που γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 7 π.Χ., που έγινε ενήλιξ στις 12 Νοεμβρίου του 6 μ.Χ., που βαπτίστηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 24 μ.Χ., που σταυρώθηκε στις 19 Απριλίου του 26 μ.Χ. και που αναστήθηκε στις 21 Απριλίου της ίδιας χρονιάς!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: