Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Στην Ελληνική βιβλιογραφία υπάρχουν τα εξής βιβλία:
Το Άστρο της Βηθλεέμ του Σπ.,Πλακίδη.
Το Άστρο της Βηθλεέμ του Δ. Κωτσάκη.
Ο Αστήρ της Βηθλεέμ του Κ.Χασάπη.
Το Άστρο της Βηθλεέμ του Π.Ροβίθη.
Στα Ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. των Δανέζη –Θεοδοσίου.
Το άστρο των Χριστουγέννων, του Δ.Σιμόπουλου.
Και τελευταίο Το άστρο της Βηθλεέμ , Αστροθεολογία, του Χ. Γούδη.
Πιθανόν να υπάρχουν και κάποια άλλα που διαφεύγουν της προσοχής μου. Όταν ολοκλήρωσα την τρίχρονη σχεδόν μελέτη μου, ανέτρεξα σε κάποια από τα συγκεκριμένα βιβλία για να δω τι πάνω-κάτω έχουν γράψει οι ανωτέρω αστρονόμοι. Φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει ΟΡΙΣΤΙΚΗ απάντηση. Απλά εξετάζουν ΟΛΑ τα αστρονομικά στοιχεία της εποχής, τα ανακατεύουν και καταλήγουν σε συμπεράσματα (λανθασμένα όπως αποδεικνύω) που αναιρούν το ένα το άλλο. Σε καμία περίπτωση το άστρο δεν μπορεί να ήταν ή κομήτης ή υπερκαινοφανής ή σύνοδος ή μετέωρο ή μη αστρονομικό φαινόμενο ή τίποτε, όπως διατείνονται όλοι οι ανωτέρω αστροφυσικοί. Το άστρο ήταν σίγουρα ΚΑΤΙ. Αν κάποιος λοιπόν πιστεύει στην ύπαρξη του άστρου εξετάζει προσεκτικά μία-μία τις περιπτώσεις και απορρίπτει όσες δεν στέκουν επιστημονικά. Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ.
Ειλικρινά ΑΠΟΡΩ πως απέρριψαν τόσο εύκολα τη σύνοδο Δία-Κρόνου. Αντί να την μελετήσουν προσεκτικά, την πέρασαν κατ' ευθείαν στη σφαίρα του αδύνατου!!!
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι αστρολόγοι που πιστεύουν ότι η σύνοδος Δία-Κρόνου ήταν πιθανότατα το άστρο της Βηθλεέμ!!!
Ο φουκαράς ο Κέπλερ το 1603 , χωρίς τους σημερινούς εκπληκτικούς υπολογιστές, υπολόγισε την τριπλή σύνοδο με το χέρι!!!
Συγγνώμη, πως βγαίνουν κάποιοι και δηλώνουν ευθαρσώς ότι οι απλές σύνοδοι Δία-Κρόνου συμβαίνουν κάθε περίπου 20 χρόνια και οι τριπλές κάθε 40 χρόνια? Χωρίς την παραμικρή έρευνα? Είναι αυτή σωστή επιστημονική προσέγγιση? Είναι λογική ότι ο Χριστός θα έπρεπε να γεννιόταν κάθε 20 χρόνια αφού η σύνοδος έχει περίοδο 20 χρόνια? Αν όμως η συγκεκριμένη έχει 7885 ή 2.500.000 ή 735.000.000 χρόνια , όπως αποδεικνύω, τότε πράγματι ο Χριστός γεννήθηκε μία μόνο φορά!!!
Στο βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ εξετάζεται λεπτομερώς το πραγματικό άστρο της Βηθλεέμ, δηλαδή η σύνοδος Δία-Κρόνου του 7 π.Χ. Τα συμπεράσματα και οι πίνακες του βιβλίου μου, δεν υπάρχουν σε κανένα επιστημονικό σύγγραμμα στον κόσμο. Το ότι το άστρο «έδειξε» τη Βηθλεέμ, ποτέ και κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει αστρονομικά. Ουδείς σκέφτηκε να υπολογίσει το «αστρονομικό αζιμούθειο» του Δία και ταυτόχρονα τη «γωνία διεύθυνσης» του στο καρτεσιανό σύστημα, αφού η σφαιρική τριγωνομετρία, το ελλειψοειδές εκ περιστροφής και τα προβολικά συστήματα αποτελούν γνωστικό αντικείμενο αποκλειστικά της δικιάς μου κύριας επιστήμης.
Το 2006 πριν την έκδοση του βιβλίου απευθύνθηκα μέσω γνωστού μου ακαδημαϊκού καθηγητή στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μήπως και μπορούσα να κάνω διδακτορικό με θέμα τη σύνοδο Δία-Κρόνου. Φυσικά κανένας δεν συγκινήθηκε, αφού το αντικείμενο δεν μπορούσε να ενταχτεί σε κάποιο πρόγραμμα. Εγώ πάντως δεν απογοητεύτηκα και τελικά κατάφερα το Νοέμβριο του 2007 να πείσω τις εκδόσεις Γεωργιάδη να το χρηματοδοτήσουν και να το εκδώσουν. Και φυσικά εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε αμφότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: