Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ESPRESSO ΣΤΙΣ 14-06-08


Μετά από την συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΤΕΔΚ στο Βόλο στις 9-06-08 που οργάνωσε ο δήμαρχος Σηπιάδος κ.Σταμάτης Βακούλας, ακολούθησε πρόσκλησή μου στο Θεσσαλία TV και στο ΑΣΤΡΑ TV όπου εφανίστηκα ζωντανά στις μεσημεριανές εκπομπές των σταθμών.
Επίσης έδωσα 2 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στον τοπικό σταθμό ΤRT.
Γενικώς προκλήθηκε μεγάλο θέμα στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας για τη σπηλιά του Κενταύρου Χείρωνα, με συνέπεια να προσκληθώ από τις δημοσιογράφους κες Βούλγαρη και Παπαδάτου για μιά εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso. Oλόκληρη η συνεέντευξη υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ακολουθεί:
(http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&catID=1&artID=736074)
Φαίνεται ότι μετά από αγώνες 2 χρόνων όπου προσπαθούσα να ξυπνήσω τις κρατικές υπηρεσίες -χωρίς φυσικά αποτέλεσμα- οι τοπικές κοινωνίες παίρνουν δυναμικά την κατάσταση στα χέρια τους.
Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας μόνο μέσα από τους δήμους και τις κοινότητες μπορεί να αναδειχτεί. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η μυθολογία στην αρχαία πατρίδα μας ήταν ιστορία που με την πάροδο χιλιάδων χρόνων , οι θρύλοι , οι δυσειδαιμονίες και η άγνοια , την έκαναν να φαντάζει σαν παραμύθι. Όχι όμως. Όλοι οι "μύθοι" αν απαλλαγούν από τις υπερβολές που σαφέστατα περιέχουν, θα αναδείξουν σε όλο της το μεγαλείο την ιστορία της ευλογημένης αυτής χώρας. Κατάφερα με την μελέτη μου, όχι μόνο να αναδείξω την ιστορία της πατρίδας μας, αλλά να χρονολογήσω τη ζωή όλων των "μυθικών" ηρώων και όλων των γεγονότων της προϊστορίας , όχι με ακρίβεια 2-3 αιώνων, αλλά με ακρίβεια το πολύ 5-10 χρόνων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: