Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (???) ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ




Ο αγαπημένος μου φίλος o Γιάννης, παρόλο που βρίσκεται 5.000 χλμ. μακριά από την Ελλάδα, πάντα μου στέλνει οτιδήποτε μυστήριο πέφτει στην αντιληψή του για να το μελετήσω, αφού ξέρει ότι θα το αναλύσω μέχρι βάθους. Τη φορά αυτή μου έστειλε το ΝΕΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (ΕΔΩ) που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Μπήκα λοιπόν στο Google earth (οι συντεταγμένες φαίνονται στην 1η φωτό)  εντόπισα την περιοχή και σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις μου στο Autocad  και να βάλω διαστάσεις στις κατασκευές. 












Η μία κατασκευή (2η φωτό) αποτελείται από 2 ράμπες που έχουν μήκος 141 μέτρα και σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία 45ο. Οι ράμπες ξεκινούν από το επίπεδο του εδάφους και ανεβαίνουν περίπου στα 20 μέτρα. Δηλαδή μιλάμε για κτίριο επταόροφο για να καταλάβουμε το ύψος του. Στην κορυφή υπάρχει κάτι σαν πλάτωμα. Ακριβώς κάτω από το πλάτωμα υπάρχουν σκιές εκατέρωθεν που φωτοερμηνεύονται-από την κλίση της σκιάς-σαν είσοδοι. Μάλιστα μπροστά σε κάθε είσοδο φαίνεται διάδρομος μήκους 20 μέτρων και πλάτους 5 μ.. Οι είσοδοι έχουν διαστάσεις 5 μέτρα πλάτος και 11 μέτρα ύψος, άρα χωράει άνετα και νταλίκα. Υπάρχουν 6 κυκλικοί σχηματισμοί με ακτίνα 15 μ.

Το 2ο κτίριο (3η φωτό) που βρίσκεται βορειότερα είναι μικρότερο, οι ράμπες του έχουν μήκος 82 μέτρα, ύψος 11 μέτρα ενώ υπάρχει μόνο μία είσοδος προς βορράν. Στη πλευρά της εισόδου υπάρχει και κτίριο. 

NEA ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Σκέφτηκα να δω τι παίζει με τους 6 κύκλους ίσης διαμέτρου. Ένωσα τα διάκεντρα τους και διαπίστωσα ότι μόνο τυχαίοι δεν είναι. Το οριζόντιο διάκεντρο (κόκκινη γραμμή) διχοτομεί ΑΚΡΙΒΩΣ το κτίριο και τη γωνία των 45o που σχηματίζουν οι 2 ράμπες. Μάλιστα η γωνία στο κέντρο του αριστερού κύκλου (η κίτρινη γωνία) είναι 90o και διχοτομείται και αυτή σε 2 των 45o.Τα κατακόρυφα διάκεντρα (οι 2 κόκκινες γραμμές) αλλά και οι γραμμές των διαδρόμων στις 4 εισόδους (οι 2 πράσινες γραμμές) είναι  όλες // μεταξύ τους.

Μπήκα στη περιέργεια να δω την ευρύτερη περιοχή (5η φωτό). Από τη βόρεια κατασκευή και προς νότον, γίνεται χαμός με καινούργιους δρόμους που κατασκευάζονται για να υπάρχει πρόσβαση και στις 2 κατασκευές. Έχοντας εμπειρία σχεδόν 30 χρόνια στην οδοποιϊα, διέκρινα αμέσως εργοτάξιο με γραφεία, διάσπαρτα φορτηγά και εκσκαφείς να φτιάχνουν τους δρόμους που καταλήγουν στις 2 κατασκευές. Μάλιστα εκατέρωθεν της εθνικής οδού διακρίνονται 2 μεσόβάθρα (σ.σ. κάποιος που είναι μηχανικός το καταλαβαίνει αμέσως από τη διάταξη) που σημαίνει ότι κατασκευάζεται ανισόπεδη γέφυρα, φαίνονται μάλιστα επιπλέον και 7-8 κολώνες ακριβώς δίπλα στην εθνική αλλά και οι 2 χωμάτινες ράμπες που ετοιμάζονται εκατέρωθεν. Η γέφυρα που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή, βρίσκεται περίπου 1000 μέτρα νοτιώτερα των 2 άγνωστων κατασκευών. Μεγενθύνοντας τη φωτό στο ύψος της νέας γέφυρας διέκρινα 3 γραφεία εργοταξίου, ένα κεντρικό βάθρο και από τον ίσκιο του, ανυψωτικό γερανό στη μέση της εθνικής. Ένας κατασκευαστικός χαμός στην ευρύτερη περιοχή!!!

Άρα δεν μιλάμε για εξωγήινες κατασκευές, αλλά για ανθρώπινα δημιουργήματα. Φαίνεται ότι με κάθε τρόπο θέλουν να φτάσουν στις 2 κατασκευές. Θα μπορούσαν να είναι ανισόπεδες γέφυρες, η κλίση όμως των ραμπών είναι 15% όταν στην οδοποιία η max. είναι 10%. Εκεί επάνω ανεβαίνουν μόνο τανκς!!! Εξ άλλου η κατασκευή με τις 2 ράμπες που σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών, σε τίποτε δεν θυμίζει γέφυρες. Δεν υπάρχει στην οδοποιία στροφή μικρότερη των 90 μοιρών, ενώ εδώ είναι 45 μοίρες. Σίγουρα από τις ράμπες κάποιος ανεβαίνει με κάποιο ειδικό όχημα στην κορυφή όπου υπάρχει χώρος ελιγμών 20μ  χ 30μ  δηλαδή αρκετά άνετος. Τι μυστικό κρύβουν όμως από κάτω; Σε τι χρησιμεύουν οι είσοδοι; Γιατί υπάρχει στο ένα κτίριο μία και στο άλλο κτίριο τέσσερις είσοδοι; Αυτοί οι 6 κύκλοι τι είναι; Επικοινωνούν τα κτίρια υπόγεια μεταξύ τους; Πόσο βαθειά κατεβαίνουν μέσα στο έδαφος τα κτιρια; Για να έχουν εισόδους, σημαίνει ότι υπάρχουν εσωτερικοί χώροι. Και πώς φωτίζονται οι χώροι; Δεν υπάρχουν ανοίγματα. Πραγματικά μυστήριο σε τι χρησιμεύουν. Αν με ρωτούσαν την προσωπική μου γνώμη θα έλεγα ότι μπορεί εκεί να γίνονται μυστικά πειράματα (όχι φυσικά από Αιγύπτιους) ίσως πυρηνικά. Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο. 
Ελπίζω να βοήθησα στην έρευνα και να έλυσα (όσο μπορούσα) τυχόν απορίες. Εγώ πάντως έχω πολλές. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι στην περιοχή αυτή, δεν υπάρχουν φωτογραφίες του panoramio της Google. Ίσως κάποιοι αν ανεβάσουν φωτό να μας βοηθήσουν μήπως και λύσουμε το μυστήριο. Γιατί τελικά είναι μυστήριο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: