Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Όλο αυτόν τον καιρό ακούω και διαβάζω τις απίστευτες θεωρίες για το τύμβο της Αμφίπολης και απορώ γι αυτά που ακούω από δήθεν ειδικούς.  Φίλος  από την Πάτρα μου έστειλε απόσπασμα από μιά εκπληκτική μελέτη, Έλληνα αρχαιολόγου, που προσωρινά κρατάει την ανωνυμία του, και η οποία δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο. Την διάβασα και έμεινα έκπληκτος από την τεκμηρίωση. Ισχυρίζεται ο εν λόγω ιστορικός ερευνητής με εκπληκτικά επιχειρήματα, ότι στο λόφο Καστά κρύβεται ο Μέγας Αλέξανδρος.
Αν το σκεφτούμε καλά, ένα τέτοιο μνημείο είναι αντάξιο μόνο ενός ανδρός: Του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλοι οι υπόλοιποι "διεκδικητές" του τάφου, δεν αξίζουν τέτοιας τιμής. Μόνο ένας. Αυτό που ενισχύει πλέον και την δική μου άποψη για την μυστική ταφή του Αλεξάνδρου είναι το εξης: Σε όλα τα τμήματα υπάρχει άμμος. Αυτή δεν έχει πέσει λόγω πτώσεων της οροφής. Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι, αφού έφτιαξαν το ναϊκό μνημείο, και εφ'όσον δεν ηθελαν να φαίνεται ότι ήταν του Αλεξάνδρου, γέμισαν τους θαλάμους με άμμο. Έτσι λοιπόν η πρόσβαση στο χώρο ήταν αδύνατη. Θεωρώ ότι η πανέξυπνη Ολυμπιάδα δεν θα άφηνε τον τάφο του γιού της προσπελάσιμο στους εχθρούς του. Φρόντισε λοιπόν να τον κάνει αδιαπέραστο. Άρα ο τάφος του θα υπάρχει σε κάποιο υπόγειο, σε αναλογία με αυτή των φαραώ, τις "θήκες" όπως τις αναφέρει και ο Ηρόδοτος. Σαν μηχανικός αυτό που βλέπω είναι το εξής: Κατασκευάσαν τον περίβολο για να μην βλέπει κανείς τι έργο γίνεται μέσα. Δεν μπορώ να βρω άλλο λόγο. Αφού λοιπόν εξασφάλισαν ότι δεν θα ξέρει κανείς τι γίνεται από μέσα, κατασκεύασαν το ναό και τον κρυφό τάφο του Αλεξάνδρου. Αφού τον έθαψαν, σκέπασαν τον ναϊκό μνημείο με χώματα. Ο λόφος Καστά είναι 100% τεχνητός. Από πλευράς κατασκευής είναι στατικά αδύνατο ακόμη και σήμερα να χτίσεις οτιδήποτε μέσα σε λόφο σαν κι αυτόν. Μόνο με μετροπόντικα μπορείς. Άρα ο περίφημος αρχιτέκτονας Δεινοκράτης τον έχτισε σε ανοιχτό χώρο, περιφραγμένο με το ψηλό κυκλικό τείχος από Θασικό μάρμαρο και κατόπιν τον σκέπασε με χώμα από την περιοχή. Ο τοίχος αυτός, τέλειος κύκλος με διάμετρο 157,4μ, το οδοιπορικό στάδιο (σ.σ. που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά οι Μακεδόνες και ενισχύει τα μέγιστα, ότι είναι μακεδονικός κι όχι ρωμαϊκός τάφος που επιμένει η Παλαγγιά) χρησίμευσε σαν τοίχος αντιστήριξης στα χώματα που έβαλαν μέσα. Λογικά τέτοιοι τοίχοι βαρύτητας θα έχουν και τρύπες για να φεύγουν τα νερά της βροχής.
Κάποιοι λένε- ο Βελόπουλος στην εκπομπή του στην τηλεόραση- ότι είναι αδύνατον σε κύκλο περιμέτρου 500 μέτρων να είναι το μνημείο τόσο μικρό. Υπάρχει απάντηση. Εγώ αν ήμουν Δεινοκράτης και ήθελα να κρατήσω τον τάφο μυστικό, θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Θα έχτιζα τον τάφο σε ένα μόνο μικρό κομμάτι του περιβόλου για να τους μπερδέψω και το υπόλοιπο θα το σκέπαζα με χώμα έτσι ώστε αν θέλει κανείς να το βρει να μην μπορεί αφού θα έπρεπε να σκάψει περιμετρικά λόφο 500 μέτρων. Ο μικρός λοιπόν σχετικά τάφος (μέχρι σήμερα φυσικά) χτισμένος μέσα σε τεράστιο περίβολο 500 μέτρων, δικαιολογεί απόλυτα το μυστικό της κρυφής ταφής.
Η Ολυμπιάδα λοιπόν έχτισε κρυφά το ναό-τάφο, την εποχή της παντοδυναμίας της από το 323-321 π.Χ. Έτσι εξηγείται γιατί ο Αλέξανδρος παρέμενε ταριχευμένος στη Βαβυλώνα 2 σχεδόν χρόνια: Για να τελειώσει ο μυστικός του τάφος στην Αμφίπολη. Φυσικά η Ολυμπιάδα οταν ολοκληρώθηκε θα τον παρουσίασε σαν κενοτάφιο του Αλεξάνδρου. Όταν λοιπόν ήταν όλα έτοιμα την άνοιξη του 321 ξεκίνησε από τη Βαβυλώνα, η πομπή με το νεκρό στρατηλάτη. Όταν η χρυσάμαξα έφτανε στην Αίγυπτο, ο πλέον έμπιστος της Ολυμπιάδας, ο παιδικός φίλος του Αλέξανδρου, ο σατράπης της Αιγύπτου, ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ, δήθεν έκλεψε τη λάρνακα με το λείψανο του Αλεξάνδρου, στη πραγματικότητα όμως, την παρέδωσε κρυφά στους επίσης έμπιστους στρατηγούς Κρατερό και Πολυπέρχοντα που το μετέφεραν στην Ελλάδα και αφού το παρέδωσαν στην Ολυμπιάδα, το έθαψαν στην Αμφίπολη. Όταν τελείωσε η μυστική ταφή θα σκέπασαν τον τάφο δημιουργώντας τον τεχνητό λόφο Καστά για να μην εγείρουν υποψίες στους αντιπάλους-διεκδικητές του θρόνου. Θα έβαλαν και τον Λέοντα στην κορυφή για να θυμίζουν σε όλους ότι ο τύμβος που δημιουργήθηκε ήταν αφιερωμένος στο λιοντάρι των μαχών, τον Μέγα Αλέξανδρο. Όλοι λοιπόν οι άνθρωποι της εποχής γνώριζαν ότι ο επιβλητικός τύμβος ήταν κάποιο κενοτάφιο του μεγάλου Στρατηλάτη. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι στα σπλάχνα του υπάρχει η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!! Εξ άλλου υπήρχε χρησμός του μαντείου των Δελφών που είχε λάβει ο Αλέξανδρος, όσο ήταν εν ζωή, ότι για να συνεχίσει να υπάρχει η Μακεδονία, όταν ο ίδιος πεθάνει πρέπει να ταφεί στη Μακεδονία. Αυτό το χρησμό, η μυημένη στα Καβείρια Μυστήρια Ολυμπιάδα, αποκλείεται να τον αγνοούσε. Ήθελε να συνεχίσει να υπάρχει η Μακεδονία και ο εγγονός της, ο Αλέξανδρος ο Δ', ήταν αυτός που θα εκπλήρωνε τον χρησμό αυτό. Είχε όμως υπολογίσει χωρίς τον φιλόδοξο και παρανοϊκό Κάσσανδρο!!! Το ότι ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Οκταβιανός, ο Καλιγούλας και ο Καρακάλας προσκύνησαν το Σήμα στην Αλεξάνδρεια με τη σαρκοφάγο του Αλεξάνδρου, δεν αποδεικνύει με τίποτε ότι ο Αλέξανδρος θάφτηκε τελικά στην Αλεξάνδρεια. Αν ο Πτολεμαίος που έχτισε μεγαλόπρεπο τάφο προς τιμήν του, είπε ότι μέσα στη σαρκοφάγο είναι θαμένος ο Αλέξανδρος ποιός θα τον αμφισβητούσε; ΚΑΝΕΙΣ. Άνοιξε ποτέ κανείς την οποιαδήποτε σαρκοφάγο για να δει ποιός μπορεί να είναι μέσα; ΟΥΔΕΙΣ.
Το τρομερό όπως  που αναφέρει ο εκπληκτικός ερευνητής στην εξαιρετική ανάλυσή του, δεν είναι τα νομίσματα η τα χρυσά που πιθανά θα συνοδεύουν το μεγάλο νεκρό. Είναι η Ιλιάδα που είχε ο Αλέξανδρος πάντα μαζί του, από 10χρονο παιδί!!!  Μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους το πιθανό κολοσσιαίο εύρημα; ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!!!
Και τι άλλο; ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ που είχε πάντα μαζί του ο Μ.Αλέξανδρος!!!!!!
Έχετε λοιπόν διανοηθεί στο ελάχιστο, τι θα συμβεί, αν τελικά  στην Αμφίπολη, βρίσκεται τελικά ο μυστικός τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: