Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΚΑΙ:ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ!!!!

Βλέπω στο ΣΚΑΙ  24-09-12 , ώρα 21.00 το ντοκυμαντέρ για τη ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ και φρίττω. Θεέ μου τι λένε οι ΑΣΧΕΤΟΙ; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Πλάτωνα με τους άθλιους επιστήμονες αρχαιολόγους της  συμφοράς.Δεν έχουν διαβάσει  Πλάτωνα και λένε τις ανοησίες της ζωής τους.
Όταν άρχισα να διαβάζω τον Πλάτωνα πραγματικά έμεινα άφωνος. Το πιστεύω απόλυτα ότι είμαι ο μοναδικός ερευνητής στο κόσμο που έχω μεταφράσει και μελετήσει ΣΩΣΤΑ τον Πλάτωνα. Τι να πρωτοπώ για τα συμπεράσματα των άσχετων του άθλιου ντοκυμαντέρ; Πρώτα ότι μιλάνε για 4.000 χρόνια όταν ο Πλάτωνας αναφέρεται στη διαμάχη Ατλαντίδας-Αθήνας, το 9600 π.Χ. Άρα μιά έρευνα που αγνοεί τον ακριβή  χρόνο που δίνει ο Πλάτωνας, είναι για τα σκουπίδια.
Επιμένουν στο ντοκυμαντέρ να ταυτίζουν κάποιοι ερευνητές-άρχαιολόγοι την Θήρα με την Ατλαντίδα. Αλλά η Θήρα καταστράφηκε από την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου της το 1614-1613 π.Χ. Ρωτάω λοιπόν τους επαϊοντες του ντοκυμαντέρ: Τι δουλειά έχει η Ατλαντίδα του Πλάτωνα με την Θήρα-Σαντορίνη; Το καταλαβαίνετε ότι ταυτίζοντάς τες κάνετε λάθος 80 αιώνες;
Ο  άλλος  μεγάλος αρχαιολόγος ταυτίζει τους Μινωίτες με τους Άτλαντες. Ρε άσχετοι γνωρίζετε  την ελληνική λέξη ετυμολογία; Ο Πλάτωνας αναφέρει επί λέξει, ότι το νησί λέγεται Ατλαντίς, βρίσκεται πέρα από τις Στήλες του Ηρακλέους και ονομάζεται έτσι προς τιμή του πρωτότοκου υιού του Ποσειδώνα, του Άτλαντα, και  ότι ο ωκεανός που το περιβάλλει λέγεται Ατλαντικός. Πως είναι ρε δυνατόν να την τοποθετείτε στο Αιγαίο και να την ταυτίζετε με την Σαντορίνη ή την Κρήτη;  Το πέλαγος ο Πλάτωνας το αναφέρει Ατλαντικό και όχι Κρητικό ή Θηραϊκό.  Ρωτάω. Πώς φτάνετε σε τόσο σαθρά συμπεράσματα; Ατλαντικό τον έλεγαν και τον λένε του Ωκεανό, που παρέμεινε με το πανάρχαιο όνομά του, όταν καταποντίστηκε η Ατλαντίδα. Έτσι τον ήξεραν και έτσι πέρασε στις επόμενες γενιές: Ατλαντικός.
Ο άλλος μεγάλος αρχαιολόγος Ρίτσαρντ Φροιντ, από το πανεπιστήμιο του Χάρφορντ  ψάχνει στη περιοχή Ντονιάνα στη Νότια  Ισπανία (λίγα χιλιόμετρα  πιό δυτικά από το βράχο του Γιβλαρτάρ)  για το κυκλικό νησί της Ατλαντίδας σε ελώδη περιοχή βόρεια του Κάδικα (Cadiz στα Ισπανικά) κοντά στον ποταμό Γκουανταλκιβίρ. Ρε άσχετε, κυκλικό ήταν ΜΟΝΟ το παλάτι της Ατλαντίδας και είχε διάμετρο ΜΟΝΟ 2.900 μέτρα σύμφωνα με τον Πλάτωνα. Εσείς τι ψάχνετε ρε; Για παλάτι  διαμέτρου 80 χιλιομέτρων όπως λέτε; Τοποθετείτε αυθαίρετα την Ατλαντίδα ΑΚΡΙΒΩΣ μέσα σε ένα αποξηραμένο έλος που πριν ήταν κόλπος  επειδή είδατε σε δορυφορικές φωτό κάτι που έμοιαζε με κύκλους, όταν ο Πλάτωνας αναφέρει ότι το παλάτι  βρισκόταν 50 στάδια δηλαδή 9.500 μέτρα μακριά από την παραλία και επικοινωνούσε με αυτήν με διώρυγα; Διαβάστε ρε άσχετοι τον Πλάτωνα. Η πόλη της Ατλαντίδας ήταν  σύμφωνα με τον Πλάτωνα το "πεδίον" δηλαδή η πεδιάδα και είχε σχήμα ΟΡΘΟΝ (ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ) με πλευρά 140 χιλιόμετρα. Το λέει ο Πλάτωνας, το αποδεικνύει το Google Earth!!! Τα έχετε κάνει κοινώς "αχταρμά". Ότι σας κατέβει, ότι σας βολεύει!!!
Μάλιστα ο "τεράστιος" αυτός Αιγύπτιος στην καταγωγή, αρχαιολόγος Richard Froyd, ταυτίζει ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ την Ατλαντίδα με την βιβλική πόλη Θαρσείς και την αρχαία Ταρτησσό που κι αυτές καταστράφηκαν, κάποια στιγμή της ιστορίας τους, ολοκληρωτικά. Μόνο που ρε φίλε η βιβλική πόλη Θαρσείς εξαφανίστηκε πολύ μεταγενέστερα  και η Ταρτησσός τον 6ο π.Χ. αιώνα (σ.σ. συμφωνώ με την επικρατέστερη άποψη ότι πιθανά να αναφερόμαστε στην ίδια πόλη,  αφού οι λέξεις Θαρσείς & Ταρτησσός είναι ακουστικά σχεδόν ίδιες). Με ποιά λογική ρε φίλε το κάνεις αυτό; Με την ακαδημαϊκή λογική που αποδεικνύεται ότι δεν έχεις; Ταυτίζεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ πράγματα.. Έχεις κάνει χρονικό λάθος ανάμεσα στις καταστροφές τουλάχιστον 90 αιώνες. ΜΟΝΟ!!!! Ψάχνεις λοιπόν για την Ατλαντίδα χωρίς να έχεις μελετήσει Πλάτωνα; Απορώ πως βγαίνετε και λέτε τέτοιες ανακρίβειες και το Νational Geographic σας τα γυρίζει σε ντοκυμαντέρ, αντί να σας τα πετάξει στα μούτρα!!!
Και τέλος Ισπανοί γεωλόγοι και αρχαιολόγοι μαζί, προφανώς για τουριστικούς λόγους, την ψάχνουν λίγο έξω από τις ακτές της Ισπανίας. Μόνο που η Ατλαντίδα του Πλάτωνα βρίσκεται τουλάχιστον 1700 χιλιόμετρα δυτικότερα από εκεί που κάνετε καταδύσεις. ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!!!! Έχετε πέσει φίλοι Ισπανοί έξω μόνο 1680 χιλιόμετρα!!! Διαβάστε αγαπητοί αναγνώστες ΟΛΑ τα άρθρα μου για να μάθετε την αλήθεια.
Αν είχαν κάνει τη δική μου ανακάλυψη οι αρχαιολόγοι της σειράς, θα είχαν εξασφαλίσει έδρα καθηγητή τουλάχιστον στο Harvard (μαζί με το Γιωργάκη; μπρρρρρρ.......). Μπορεί να  παρατήρησε την Ατλαντίδα  ο Barnie Bamford  το 2009, όμως είμαι αυτός που την ερμήνευσα για πρώτη φορά ΠΛΗΡΩΣ.
Θα κάνω κάτι που ήθελα από πολύ καιρό. Θα ανεβάσω απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο πoυ θα κυκλοφορήσει  για την Ατλαντίδα, με το ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σε δική μου μετάφραση, ΣΩΣΤΗ & ΑΚΡΙΒΗ. Κρατείστε την στο αρχείο σας ή τυπώστε την για να την διαβάσετε προσεκτικά. Μην τη χάσετε. Θα δείτε ότι το 99% των δήθεν μελετητών του Πλάτωνα αγνοούν εντυπωσιακές πληροφορίες που φέρνω για πρώτη φορά στο φως με την ανασκαπτική μου "πένα" και όχι αξίνα. Για να μην πω ότι διάβασα -έτσι για να πάρω μιά ιδέα- και την αντίστοιχη μετάφραση των αριστουργημάτων του Πλάτωνα στα αγγλικά και δικαιολόγησα απόλυτα τον Λιακό που μιλάει για τη "βαρβαρική" γλώσσα των Φραγκολεβαντίνων. Aυτή δεν είναι μετάφραση αλλά παράφραση του Πλάτωνα.
Ορίστε λοιπόν, σας δίνω την ευκαιρία της ζωής σας. Το δώρο μου σε όσους αγαπούν τη γλώσσα των προγόνων τους. Τα αποσπάσματα των διαλόγων ΤΙΜΑΙΟΣ & ΚΡΙΤΙΑΣ του ΠΛΑΤΩΝΑ που αφορούν την Ατλαντίδα!!!!
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή είναι λίγο μεγάλο το αρχείο, σχεδόν 80 σελίδες, αργεί μερικά δευτερόλεπτα να ανοίξει με το keepandshare. Υπομονή λοιπόν 10-15 δευτερόλεπτα.Πιθανά να χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας την τελευταία έκδοση του Adobe Reader γιατί αλλιώς η οθόνη βγαίνει μαύρη.

Mέχρι σήμερα 23-11-15 , σύμφωνα με την κάτωθι ενημέρωση του Keepandshare, 1626 αναγνώστες έχουν κατεβάσει το αρχείο μου.

Hello SOTIRIOS SOFIAS,Here is 5 more Fresh Visit for your 'sotossofias' account:This is a summary of the visits your shared information has received from Wednesday, Νovember 23, 2015 03:32 AM to Thursday, November 24, 2015 03:32 AM eastern time.
File File:
TIMAIOΣ & KΡTIAΣ.ΣΟΦΙΑΣ.pdf -- 580k
               5 views by public visitors (1626 all time views)
ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ  ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΕΣ &  ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΕΣ!!!!
ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ, ΒΗΞ: Καλά στο γυμνάσιο και στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν διδαχτήκαμε Τίμαιο & Κριτία; Γιατί θα έπρεπε  εγώ να το προσφέρω στην ελληνική παιδεία και όχι κάποιος καρεκλοκένταυρος καθηγηταράς του κατεστημένου; Η απάντησή μου είναι απλή. Για να το κάνεις πρέπει να γνωρίζεις και να αγαπάς τα αρχαία ελληνικά. Κι εγώ το κάνω με συνέπεια από τα πρώτα γυμνασιακά μου χρόνια  το μακρινό 1974.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο συμφωνώ απόλυτα απορώ με τα πτυχία όλων αυτών των διάσημων παγκόσμια αναγνωρισμένων αρχαιολόγων που γράφουν τόσο μεγάλες ανοησίες και αναγνωρίζονται κιόλας σαν σπουδαίες μελέτες σε λίγο θα μας πούν οτι η Ατλαντίδα βρίσκεται στον Όλυμπο.