Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΟΡΦΕΑ-ΟΜΗΡΟΥ



Θα επιχειρήσω για πρώτη φορά σύγκριση του Ορφέα του Θράκα και του Ομήρου εκ Σμύρνης, κάτι σαν τους βίους παραλλήλους του Πλουτάρχου.
Κάποιος θα πει πως είσαι σίγουρος ότι ο Όμηρος γεννήθηκε στην Σμύρνη  από τη στιγμή που «πτά πόλεις μάρνανται σοφήν διά ρίζαν μήρου» δηλαδή 7 πόλεις ερίζουν  σαν τόπος γένννησής του ;
Με την απλή λογική που με έμαθαν να σκέφτομαι τα Αρχαία Ελληνικά.
Ο τρωικός πόλεμος του Ομήρου τοποθετείται λανθασμένα από τον Όμηρο στην χερσόνησο της Τρωάδας. Χρησιμοποιεί λοιπόν αυθαίρετα τον Σκάμανδρο ποταμό, σαν τόπο διεξαγωγής των μαχών Τρώων-Ελλήνων.
Αν π.χ. εγώ ήμουν Θεσσαλός και έγραφα για κάποιο  πόλεμο, που θα είχε γίνει στους θεσσαλικούς κάμπους, και έβαζα κατ’ ανάγκη κάποιο ποτάμι, ποιο θα έβαζα; Τον π.χ. Στρυμώνα ή τον πασίγνωστο πανάρχαιο ποταμό της Θεσσαλίας, τον Πηνειό; Φυσικά τον Πηνειό. Αυτό έκανε κι ο Όμηρος. Χρησιμοποίησε τον πανάρχαιο και πασίγνωστο αρχαίο ποταμό της ευρύτερης περιοχής της Μυσίας, όπου διεξήχθη ο Τρωικός πόλεμος , τον Σκάμανδρο.(σ.σ. μόνο που ο τρωικός πόλεμος, που αναφέρει ο Ορφέας στα ΛΙΘΙΚΑ του, διεξήχθη στην ανατολική Μυσία και όχι στη δυτική που ισχυρίζεται ο Όμηρος)
Η Αργοναυτική εκστρατεία του Ορφέα,τα Λιθικά και οι Ύμνοι γράφτηκαν, όπως αποδεικνύεται από την έρευνά μου ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, το 1865 π.Χ. το 1845π.Χ. και το 1895π.Χ. με ακρίβεια το πολύ +-5 χρόνων
Η Οδύσσεια του Ομήρου είναι  σαφέστατα βασισμένη στα Ορφέως Αργοναυτικά, η Ιλιάδα έχει πολλές αναφορές στα Ορφέως Λιθικά και οι Ομηρικοί Ύμνοι, είναι κι αυτοί βασισμένoι  στους Ορφικούς Ύμνους.
Ο Ορφέας ήταν, μουσικός, τραγουδιστής, ιστορικός, επικός ποιητής, ναυτικός, γεωγράφος, αστρονόμος, κοσμοθεωρός, μύστης, ιεροφάντης, χαρτογράφος, βοτανολόγος. Ο Όμηρος ήταν μόνο επικός ποιητής, σαφέστατα ανώτερος του Ορφέα στην τεχνική, αλλά τις βάσεις του εξαμετρικού συστήματος, την χασαμωδική βράχυνση, τον ελλιπή 6ο πόδα, την Αττική σύνταξη και πλήθος γνωμικών, τοπωνυμίων , εκφράσεων κλπ.  την πήρε από την ΧΡΥΣΗ  ΒΙΒΛΟ, της προϊστορίας,  τα ΟΡΦΙΚΑ.
Ο Ορφέας, έστω κωδικοποιημένα, αναφέρει σαν ημερομηνία γέννησής του το 1920π.Χ. και θανάτου του το 1840π.Χ. με ακρίβεια +-5χρόνια. Ο Όμηρος τι άφησε; Μάλλον ξέχασε να αναφέρει κάποιο γεγονός που να τον χρονολογεί, αφού ήταν επικός ποιητής κι όχι και ιστορικός όπως ο Ορφέας. Κάποιοι αμφισβητούν την φυσική ύπαρξη του Ομήρου.  Και έρχεται ο Ορφέας 40 αιώνες μετά για να επιβεβαιώσει ότι πράγματι  ο άνθρωπος Όμηρος γεννήθηκε πολλά χρόνια μετά απ’ αυτόν. 
 Πότε;  Περί τον 8ο αιώνα, όπως θεωρείται αποδεκτό σήμερα, από αναφορές του  Ηρόδοτου και του Θουκιδίδη.  Υπάρχουν όμως θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ τους.. Ο Ορφέας περιγράφει γεγονότα ιστορικά, που τα έζησε ο ίδιος, τον 19ο π.Χ. αιώνα και ο Όμηρος περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα των ΟΡΦΙΚΩΝ, με εντελώς ευφάνταστο τρόπο. Κι εμένα αν μου ζητούσαν αυτή τη στιγμή να γράψω π.χ. για την ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. μεταξύ  Οκταβιανού και Αντωνίου, θα έγραφα αυτά που θυμάμαι χοντρικά από το Γυμνάσιο  και θα έβαζα ότι άλλο μου κατέβει, έχοντας σαν μπούσουλα, τις πολεμικές ταινίες που έχω δει και αφορούν ναυμαχίες ή και ότι ψιλοθυμάμαι από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, της Μυκάλης,  άντε και λίγο από Λ. Κατσώνη και ναυμαχία της Άνδρου του 1790.
Κάποιοι λένε ότι ετυμολογικά Όμηρος σημαίνει τυφλός (Όμηρος=ο μη ορών). Όμως κάποιος που γράφει με την απόλυτη μαεστρία του Ομήρου, με, διαλυτικά, δασείες, υπογεγραμμένες,οξείες, πνεύματα, κόμματα, τελείες, άνω τελείες, παρενθέσεις  κλπ. μόνο τυφλός δεν μπορεί να υπήρξε, τουλάχιστον όταν τα έγραφε. Αποδεδειγμένα τα Ορφικά ήταν γραπτά κείμενα. Άρα και τα Ομηρικά έπη σαν μεταγενέστερα ήταν γραπτά. Αλήθεια αυτοί που πρότειναν αυτήν την ετυμολογία, χωρίς να βάλλουν λίγο τη λογική τους, σκέφτηκαν το παρακάτω;. Ένας τυφλός μπορεί να γράφει στην πλουσιότατη από γράμματα και σύμβολα Αρχαία Ελληνική; ΄Εδώ με τη συμβολική απλή γραφή Μπράιγ δυσκολεύονται οι τυφλοί. Αντί λοιπόν να προβάλλουν το ΑΚΛΟΝΗΤΟ επιχείρημα ότι ένας τυφλός ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ με τίποτε την εποχή που έζησε ο Όμηρος να γράψει ΕΝΑ στίχο (σ.σ. ενώ αυτός έγραψε 28.000!!!), βρήκαν ένα σαθρό επιχείρημα, ότι ο Όμηρος δεν ήταν τυφλός γιατί  οι σκηνές που περιγράφει στη μάχη τόσο ρεαλιστικά, αποκλείεται να έχουν γραφτεί από κάποιον τυφλό. Και η δική μου λογική ερώτηση. Κι αν ο Όμηρος δεν ήταν τυφλός εκ γενετής; Αν είχε ζήσει πολέμους  και τυφλώθηκε μετά; Κι άλλη μια απλούστατη ερώτηση, που μάλλον θέλει μυαλό Αϊνστάιν για να τη σκεφτεί κάποιος. Αν ο Όμηρος ρώτησε τον ξάδελφό του, το θείο του, τον πατέρα του ή λοιπούς συγγενείς για να του περιγράψουν μια μάχη; Κι εγώ για τη μάχη του Γοργοποτάμου ή το μπλόκο της Κοκκινιάς, ρώτησα τον πατέρα μου,  που στην κατοχή ήταν παιδί 15χρονών, και μου την είπε σχεδόν όπως τη γράφουν οι ιστορικοί. Τόσο μυαλό χρειάζεται; Τυφλός ο Όμηρος; Μάλλον τύφλα στα μάτια ορισμένων. Γιατί  ντε και καλά να ήταν τυφλός και όχι π.χ. να υπήρξε όμηρος σε κάποιον πόλεμο και να του έμεινε το όνομα (εμένα αυτό μου ακούγεται πολύ πιό λογικό). Άκου τυφλός να γράψει ΤΕΛΕΙΑ 28.000 στίχους!!!
Και έρχομαι στο περίφημο ΟΜΗΡΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Έχουν δυστυχώς αναχθεί από κάποιους αδαείς τα ΑΠΛΑ σε μείζον θέμα από τον 2ο π.Χ.αιώνα. Υπήρξε ή δεν υπήρξε Όμηρος; Εγραψε και την Ιλιάδα αλλά και την Οδύσσεια ή μόνο το ένα έπος; Τα έγραψε μόνος του, ή  συνέδεσε σκόρπιους στίχους και τους "΄ερραψε" (ραψωδία)σε  ποιήματα; Και βγαίνουν διάφοροι άσχετοι ανθέλληνες, και γράφουν τα χίλια μύρια για την ιστορικότητα του Ομήρου. Και κανείς  δεν τους έχει ποτέ αντιπαραθέσει τον ΓΙΓΑΝΤΑ Ορφέα για να τους ταπώσει. Ναι. Ο Όμηρος ήταν ιστορικότατο πρόσωπο. Έγραψε ο ΙΔΙΟΣ τα έπη Ιλιάδα και Οδύσσεια, αλλά σαν μεγάλος δημιουργός και  ποιητική αδεία, χρησιμοποίησε πολλές υπερβολές, παρομοιώσεις, προσωποποιήσεις κλπ, δηλαδή τα λεγόμενα ρητορικά σχήματα που τα έπαιζε στα δάχτυλα. Και κάποιοι ψάχνουν για τέρατα, ή εκπληκτικές περιοχές  που φυσικά υπήρξαν μόνο στη φαντασία του Ομήρου. Γιατί ντε και καλά τα Ομηρικά έπη να είναι και 100% ιστορικά; Γιατί ο Όμηρος  λοιπόν να μην υπήρξε; Υπήρξε και παρα-υπήρξε. Το αποδεικνύει ο Ορφέας. Ό Όμηρος, που ήταν αποκλειστικά ποιητής,  γιατί να μην έγραψε μόνος του τα 2 έπη; Γιατί σώνει και καλά να τα έγραψαν πολλοί μαζί; Φυσικά η συνέπεια, η συνάφεια, το απόλυτο 6μετρικό σύστημα και το ύφος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι μόνο ένα προικισμένο πρόσωπο θα μπορούσε να τα έχει γράψει: Ο μοναδικός Όμηρος.
Συμπερασματικά: Ομηρικό ζήτημα, δημιουργήθηκε από την κλασσική εποχή μέχρι σήμερα, γιατί κάποιοι Έλληνες ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ κρύβουν επιμελώς τα ΟΡΦΙΚΑ που δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα,. Ευκαιρία βρήκε λοιπόν και επανέφερε εκ νέου  το θέμα της  μηύ παρξης  του Ομήρου, ο ανθέλληνας Γερμανός  καθηγητής WOLF το 1795.  Ναι  αείμνηστε WOLF, υπήρξε σαν οντότητα φυσική ο Όμηρος. Όμως,  όπως το 99,99% των Ελλήνων,ακαδημαϊκών και μη, ΑΓΝΟΕΙΣ  ΣΚΟΠΙΜΑ ότι ο Όμηρος ήταν ιστορικότατο πρόσωπο όχι γιατί το λέει με παρρησία και επιστημονικά τεκμηριωμένα ο άσημος Σοφιάς, αλλά γιατί αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ο μέγιστος Ορφέας υπήρξε και μέντοράς του.  Ναι  ο Όμηρος έγραψε την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Ναι ήταν και είναι ο μεγαλύτερος λογοπλάστης όλων των εποχών. ΑΠΛΑ δεν ήταν ιστορικός. Δεν έζησε την εποχή του τρωικού πολέμου που αναφέρει ο Ορφέας. Έζησε 1000 χρόνια μετά. Μάλιστα με τη βοήθεια της σημερινής τεχνολογίας, χωρίς καν αρχαιολογική τσάπα και Βουζαξάκειο σκεπάρνι , αποδεικνώω ότι ο Τρωικός  ήταν δεκαετής πόλεμος, που έγινε το 1860-1850π.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας.
Τελειώστε το επιτέλους το Ομηρικό ζήτημα μια για πάντα. Αναγνωρίστε τον Όμηρο σαν μέγιστο επικό ποιητή και μην του προσάπτετε και ιδιότητες που δεν είχε. Σταματείστε την αναφορά σας στα τοπωνύμια του Ομήρου, που αποδεικνύονται απλά δημιουργήματα της φαντασίας του. Δεν είναι κακό αυτό. Δεν σημαίνει υποστολή του Ομήρου. Απλά στη θέση του βρισκόταν-βρίσκεται-και θα βρίσκεται ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ορφέας ο Θράκας.
Ο Όμηρος ήταν-είναι-και θα είναι ο κορυφαίος επικός ποιητής όλων των εποχών. Τελεία και παύλα. Ο «Κίσσαβος»  της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας.  Βάλτε όμως και τον «Όλυμπο» δίπλα του, τον Ορφέα. Γιατί εγκληματείτε κατά συρροήν εις βάρος του; Γιατί τον αγνοείτε; Σε αυτόν τον ΓΙΓΑΝΤΑ του πνεύματος οφείλει την τεράστια υπόλειψή της η κλασσική Ελλάδα, γιατί τις γνώσεις του και τις θεωρίες του δίδασκαν οι μαθητές του επί αιώνες και έφτασε την εποχή του Περικλέους το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στο απόγειο του. Αποδώστε του την ΥΨΙΣΤΗ τιμή που δικαιωματικά του ανήκει: Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ!!!
Ξυπνείστε όλοι εσείς που αγαπάτε την Ελλάδα. Διαδώστε τα ΟΡΦΙΚΑ παντού. Να μην υπάρχει Έλληνας που να νην έχει στη βιβλιοθήκη του, ότι ομορφότερο, ωραιότερο και ιστορικότερο κείμενο υπάρχει διασωζωσμένο από την υποτιθέμενη μυθολογία, που αποδεικνύεται 100% προϊστορία. 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στην Ελληνίδα Αρχαιολόγο, καθηγήτρια Ελληνικών σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας που την γνώρισα στα Αντίκυρα το 2007, όταν διαμέναμε στην ΠΕΣΙΝΕ, στον Άγιο Νικόλαο, σε διπλανά σπιτάκια. Όταν λοιπόν της είπα ότι έχω κάνει επιστημονική έρευνα, όπου αποδεικνύω την ιστορικότητα του Ορφέα, του Ηρακλή, του Ιάσονα κλπ. και ότι ο Όμηρος έζησε 1000 μετά απ'αυτούς και άρα τα αριστουργήματά του είναι μη ιστορικά, με κοίταξε περίεργα, σαν να τη τσίμπησε μύγα. Μου είπε με απαξιωτικό τρόπο: Εσύ ένας απλός μηχανικός  ασχολείσαι (πτωχέ) με φιλολογικά θέματα και αμφισβητείς τον Όμηρο; Θέλεις να με πείσεις ότι ο Ηρακλής ήταν ιστορικό πρόσωπο;
Κυρία μου (δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομά σου, ούτε η κάρτα σου θα με βοηθούσε σε κάτι)  δεν αμφισβητώ κανέναν Όμηρο. Απλά βάζω τα πράγματα στη σωστή ιστορική τους βάση. 
Αλήθεια τα ΟΡΦΙΚΑ γιατί δεν τα διδάσκεις; Τα γνωρίζεις; Τα έχεις μελετήσει ποτέ σου;Φυσικά η απάντησή της ήταν αρνητική με δόση ειρωνίας: Ποιός ήταν ο Ορφέας κ.Σοφιά; Ένα μυθολογικό, ανύπαρκτο πρόσωπο,  μουσικός, που υπήρξε ζευγάρι με την Ευρυδίκη.
Έμεινα ΑΓΑΛΜΑ. Αναρωτήθηκα με θλίψη: Τέτοιους στέλνει το Υπουργείο Παιδείας στο εξωτερικό; Αυτά διδάσκουν;
Τελικά κατάλαβα ότι απ'όλους αυτούς τους "καθηγητές" του σωρού που κόπτονται δήθεν για την ιστορία της Ελλάδας, παρουσιάζοντας διδακτορικές εργασίες παντελώς ΑΣΧΕΤΕΣ ή και υποτιθέμενα ανάκτορα, οι περισσότεροι το  κάνουν  για να εξασφαλίσουν το θώκο τους. Και το Ελληνικό δημόσιο, τους πληρώνει ΑΔΡΑ για να μην παράγουν έργο. Κι έναν ερασιτέχνη, ρομαντικό του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, που τους ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΩΡΕΑΝ την επίπονη εργασία του, για χάρη των παιδιών της πρωτοβάθμιας, μέσης και ανώτατης εκπαίδευσης, τον αγνοούν προκλητικά. Οδηγείστε τα  παιδιά μας με μαθηματική ακρίβεια στη πολιτιστικό μεσαίωνα με τα άθλια βιβλία (υποτίθεται) ιστορίας  που τους δίνετε να διαβάσουν.  Μην καλλιεργείτε με τα Αρχαία Ελληνικά το πνεύμα τους. Αφήστε το να συριρικνωθεί όπως το δικό σας. Αν έλεγα ότι  απλώς αδιαφορώ για τα τεκτενόμενα, θα έλεγα μέγα ψέμα. Θλίβομαι αφάνταστα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: