Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΤΕΣΛΑ: Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Αφορμή γι αυτό το ποστ είναι η εκπομπή του Χαρδαβέλλα του Σαββάτου, 15-05-2010 , αφιερωμένη στον ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ. Αν εξαιρέσω τον πολύ ενημερωμένο Γιώργο Στάμκο και τον στρατηγό ε.α, τι να πω για τους άλλους.Μιά ζωή βγαίνουν "καθηγητές" πανεπιστημίου και έχουν γνώμη για τα πάντα. ΑΣΧΕΤΟΙ με το θέμα, με το Α όχι κεφαλαίο, αλλά τεράστιο. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ήθελα πάντα να μάθω τη ζωή του αινιγματικού αυτού ανθρώπου. Πρωτοάκουσα το όνομα ΤΕΣΛΑ στο Λύκειο, το 1978-1979 , σαν μονάδα μέτρησης της μαγνητικής επαγωγής. Φυσικά τότε δεν μου έλεγε απολύτως τίποτε. Όπως Ohm, Ambere, Ηertz, Mach, Volt, Raedgen, Beckerel κλπ. Ένας ακόμη φυσικός που έδωσαν το όνομά του σε κάποια μονάδα, τιμής ένεκεν. Αυτά ήξερα μόνο για τον ΤΕΣΛΑ. Μόνο το όνομα του. Αυτά μας έμαθαν στο σχολείο. Αντίθετα σε όποιο βιβλίο και να ανοίξεις, ο Αϊνστάιν παρών. Ακόμη και το παράδοξο του Αϊνστάιν με τα χρωματιστά σπίτια, τα διάφορα ζώα και τις διαφορετικές εθνικότητες , έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Για τον ΤΕΣΛΑ σιγή. Την δεκαετία του 90 , το εξαιρετικό περιοδικό ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ είχε αφιέρωμα στη ζωή του ΤΕΣΛΑ, στο ιντερφερόμετρό του, στην ηλεκτρομαγνητική ασπίδα ΤΕΣΛΑ, στα όπλα ΤΕΣΛΑ και ήταν το ερέθισμα να το ψάξω λίγο περισσότερο. Φυσικά χωρίς Ιντερνέτ τότε τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Επανήλθα τη δεκαετία του 2000 και ξεκίνησα να διαβάζω άρθρα στο διαδίκτυο και τα πολύ καλά βιβλία του Γιώργου Στάμκου. Έπεσα από τα σύννεφα. Μακράν ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 19ου και 20ου αιώνα, πεταμένος στη λήθη. Ο οραματιστής, ο άνθρωπιστής, ο σύγχρονος Προμηθέας απουσιάζει απ'όλα τα σχολικά βιβλία. Έχετε καταλάβει ότι χάρη στο ΤΕΣΛΑ έχουμε ψυγείο, τηλεόραση, κομπιούτερ, ραδιόφωνο και όλα τα gadgets που χαιρόμαστε σήμερα;
Ότι αυτός χάρισε στους ανθρώπους , όπως ο Προμηθέας τη φωτιά, το εναλλασσόμενο ρεύμα στον 20ο αιώνα ; Ότι χωρίς αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μυαλό, ο κόσμος μας θα ήταν εντελώς διαφορετικός; Έδωσε τα πάντα και πέθανε ξεχασμένος και πάμφτωχος σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Δούλευε πάνω στην ελεύθερη μεταφορά ενέργειας που θα έλυνε δια παντός το ενεργειακό πρόβλημα της γης. Φυσικά αυτό αντίκειτο στα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών. Και τον "σκούπισαν" με συνοπτικές διαδικασίες. Τον κατάντησαν "τρελλό" επιστήμονα , περιθωρειακό , που καμία εταιρεία δεν τον εμπιστευόταν πλέον, κι ας είχε πατεντάρει 700 ευφευρέσεις!!!
Η εξής ιεροσυλία ακούστηκε, από πανελίστες, αλλά και από το διευθυντή του ινστιντούτου ΤΕΣΛΑ στο Βελιγράδι: Ο ΤΕΣΛΑ υπήρξε μεγάλος ΣΕΡΒΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ επιστήμονας. Πάτε καλά; Ο Εθνικός ήρωας της Σερβίας ήταν και Αμερικάνος και δεν το ξέραμε; Το ότι πήγε στην Αμερική στα 28 του δεν σημαίνει ότι έγινε και Αμερικάνος. Έχω γνωρίσει Σέρβους και η αγάπη για τη πατρίδα τους δεν έχει παρόμοιο στο κόσμο όλο. Σέρβος λοιπόν και μόνο Σέρβος ο Νίκολα . Τώρα το ότι οι Αμερικάνοι αρέσκονται να κλέβουν τα μυαλά είναι διαχρονικά γνωστό. Ο ΤΕΣΛΑ όταν πήγε στην Αμερική , δεν πήγε για να σπουδάσει στα Πανεπιστήμιά τους. Πήγε γιατί ήταν η χώρα των ευκαιριών. Μόνο γι αυτό. Όχι σαν οικονομικός μετανάστης για να τα αρπάξει από τους Αμερικάνους. Τις εφευρέσεις του ήθελε να προωθήσει για το καλό της ανθρωπότητας και οι άλλοι τον έστιψαν σαν λεμονόκουπα. Μόλις λοιπόν είδαν ότι μιλούσε για ελεύθερη ενέργεια, προσβάσιμη ΔΩΡΕΑΝ στον κόσμο, αυτόματα έγινε "επικίνδυνος" και τον τελείωσαν.
Θα κλείσω με το πείραμα της Φιλαδέλφειας. "Μύθος" κατά τον εκπρόσωπο του  επιστημονικού κατεστημένου, παρόντα στη συζήτηση, καθηγητή ΕΜΠ. Το έβγαλε το σίγουρο συμπέρασμα ο καθηγητής, χωρίς ποτέ του να έχει ασχοληθεί με το θέμα εις βάθος. Μιά ζωή αποκρύπτουν την αλήθεια, καλυμμένοι πίσω από την επιστημονική τους θέση, η οποία κινδυνεύει να χαθεί, αν υποστηρίξουν κάτι νεωτεριστικό. "Αμφισβητούμενο" γεγονός κατά τον παρουσιαστή της εκπομπής. Συγγνώμη το Πείραμα της Νέας Ορλεάνης το ξέρετε; Φυσικά όχι. Ούτε κι εγώ γιατί η λογική μου υπαγορεύει: Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.
Για διαβάστε κύριοι επιστήμονες το βιβλίο ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ του Charles Berlidge μήπως και ανοίξετε τα μάτια σας. Αϊνστάιν, Τέσλα, Μπράουν μερικά από τα κορυφαία μυαλά που ήταν στην υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο Αϊνστάιν λόγω της θεωρίας του ενοποιημένου πεδίου, ο ΤΕΣΛΑ ( παρ'όλο που ήταν 87 χρονών ήταν παρών. Σκεφτείτε λοιπόν γιατί τεράστιο μυαλό) λόγω επαγωγικών πηνίων και ο Τowncent Brown ο συντονιστής του project Rainbow. Φυσικά Αϊνστάιν και Τέσλα, μόλις έμαθαν ότι στο πείραμα θα υπάρχουν και άνθρωποι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από την έκθεση στην ακτινοβολία εκατοντάδων χιλιάδων βολτ,  αποσύρθηκαν.
Το πείραμα έγινε, το αρνήθηκαν οι Αμερικανοί ως συνήθως, και το πλοίο USS Εldridge το μετονόμασαν σε ΛΕΩΝ και το έστειλαν "μακριά" στην τριτοκοσμική Ελλάδα για να αποφύγουν τις έρευνες των ανεξάρτητων Αμερικανών ερευνητών , καθώς και των συγγενών του πληρώματος, που οι δικοί τους άνθρωποι εξαϋλώθηκαν. Για να μπερδέψουν περισσότερο τα πράγματα έστειλαν και άλλα 3 παρόμοια πλοία κλάσης Canon (τα γνωστά σαν 4 θηρία του Ελληνικού ναυτικού). Φυσικά το 2006 ή 2007 αν δεν με απατά η μνήμη μου, το ΛΕΩΝ θεωρητικά διαλύθηκε στην Αμφιάλη, μέσω μιάς Κυπριακής εταιρείας και η είδηση είχε κάνει το γύρω της Ελλάδας  και αναφέρθηκε και από τον Χαρδαβέλλα στην εκπομπή του. Οι καλά όμως πληροφορημένοι αποκάλυψαν ότι το σκάφος που διαλύθηκε ήταν ο ΑΕΤΟΣ και όχι ο ΛΕΩΝ που γύρισε κρυφά στην Αμερική. Απλά σε 2 πανομοιότυπα σκάφη , άλλαξαν μόνο το όνομα.  Η λέξη ΛΕΩΝ μεταφέρθηκε νύχτα στο ΑΕΤΟΣ , το οποίο διαλύθηκε σαν ΛΕΩΝ . Όμως ο πραγματικός ΛΕΩΝ ( USS Εldridge) γύρισε στην πατρίδα του σαν ΑΕΤΟΣ για το ναυτικό μουσείο και η υπόθεση ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ έκλεισε και τυπικά. Όλα μέλι γάλα πλέον. Οι Αμερικάνοι έχουν ξανά στη κατοχή τους το πρωτότυπο σκάφος και οι ανά τον κόσμο περίεργοι σταμάτησαν πλέον να ψάχνουν την υπόθεση αφού το είδαν να διαλύεται οριστικά και να γίνεται scrap.

Δεν υπάρχουν σχόλια: