Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ :ΟΡΦΕΩΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

    Τα 3 βιβλία μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ & ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ διατίθενται αποκλειστικά από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ και υπάρχουν σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, απ' όπου οιοσδήποτε μπορεί να τα παραγγείλει.
Λόγω αλλαγής έδρας όμως της επιχείρησης, δεν ισχύει το τηλέφωνο 210-6019496. Αν λοιπόν κάποιοι φίλοι θέλουν να τα προμηθευτούν γιατί δεν τα βρίσκουν, μπορούν τα απευθυνθούν στα κιν.τηλ. 6946761841 ή 6944621406. Φυσικά υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, Ελευθερουδάκης, Παπασωτηρίου, FNAC,  όπου κανείς μπορεί να τα ζητήσει.
Το πρώτο μου βιβλίο ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, δεν υπάρχει-θεωρητικά πάντα- στην αγορά λόγω δικαστικής αντιπαράθεσης με τις εκδόσεις ΑΓΝΩΣΤΟ, που επί 6 χρόνια αρνούνται την καταβολή των συγγραφικών μου δικαιωμάτων. Το  βιβλίο αυτό λοιπόν βρίσκεται αποθηκευμένο στον υπολογιστή μου, εμπλουτισμένο με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία κατά 50% και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ το καλοκαίρι, όταν θα βγει και η δικαστική απόφαση.
     Προς το παρόν αρκούμαι στο νέο βιβλίο ΟΡΦΕΩΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ,που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα,από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ,  δηλαδή το αρχαίο κείμενο και τη μετάφραση που φυσικά δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με αυτές που ήδη κυκλοφορούν , αφού για πρώτη φορά θα υπάρχει:
·         ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΩΝ» ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΞΑΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
·         ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
·         ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ.
·         ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ.
·         ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ , ΤΩΝ ΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΑΙ ΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΣΜΑ.
·         ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΙΧΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4000 ΧΡΟΝΙΑ.
·         ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΙΧΩΝ , ΕΤΣΙ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΜΕΤΡΙΚΗ.

Είναι μιά εργασία επίπονη-που λογικά θα ήταν διδακτορική διατριβή αν ήμουν σε μιά πιό σοβαρή χώρα που θα ενδιαφέρετο για την ιστορία της-και  θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια από φιλολόγους  ή ακαδημαϊκούς που δυστυχώς έχουν αρκεστεί σε απλή αντιγραφή από τον Ιωάννη  Πασσά με πολλά συντακτικά και μετρικά λάθη. 
Είναι  ένα βιβλίο συμπλήρωμα στο ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ και θα αποτελεί αναπόσπαστο κομάτι του. Θα στοιχίζει μόνο όσο το κόστος της έκδοσης,  αφού δεν είμαι επαγγελματίας συγγραφέας, δεν με ενδιαφέρει το εκδοτικό κέρδος αλλά πρώτιστα να διαβαστεί απ'όλους τους Έλληνες. Θεώρησα επιβεβλημένο να το κάνω, για να υπάρχει μιά αξιόπιστη μετάφραση στο σπουδαιότερο έργο της Ελληνικής Γραμματείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: