Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

H ANAΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Άλλη μιά συγκλονιστική ανακάλυψη προσφέρουν τα ιερά Ορφικά Κείμενα και την φέρνω στο φως μετά από 40 αιώνες.
Μετά από ώρες συστηματικής ανάλυσης των γεωγραφικών δεδομένων και την σημαντική βοήθεια του Google Earth, κατάφερα να εντοπίσω και το "άντρο"του Ορφέα παρ'όλο που τα στοιχεία μου φάνηκαν εξ' αρχής ελλιπή.
Όμως διαβάζοντας πολλές φορές το αρχαίο κείμενο, παρατήρησα ότι τα στοιχεία ήταν υπεραρκετά για κάποιον προσεκτικό μελετητή.
Ανέτρεξα στο διαδίκτυο και βρήκα τις πληροφορίες που ήθελα. Απευθύνθηκα στον δήμαρχο Μαρώνειας, στην υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και τέλος στο δήμο Σαπών, απ' όπου πήρα την περιοχή με το σπήλαιο που με ενδιέφερε σημειωμένο στο Google earth από συνάδελφο τοπογράφο μηχανικό του δήμου. Οι περιγραφές του αρχαίου κειμένου, τις οποίες συνέθεσα στο μυαλό μου, συμφωνούν ΑΠΟΛΥΤΑ με το σπήλαιο που εντόπισα. Μίλησα και με έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων σπηλαιολόγων τον κ.Νίκο Λελούδα και του έστειλα αναλυτικά την συλλογιστική μου. Μου ανέφερε ότι το σπήλαιο το γνωρίζει, το έχει επισκεφτεί και χαρτογραφήσει το 1976 και δέχτηκε ευγενικά να μου παραχωρήσει το αρχείο του, και τον ευχαριστώ θερμά. Σίγουρα θα μου φανεί υπερπολύτιμο, αφού πρακτικά δεν μπορώ να μεταβώ στον Νομό Ροδόπης αυτήν την εποχή και να το εξερευνήσω , όπως αυτό του Κένταυρου Χείρωνα στη Μηλίνα του Πηλίου.
Κατάφερα λοιπόν να ταυτοποιήσω το ανώνυμο σπήλαιο με αυτό του Ορφέα, με μεγάλη ακρίβεια. Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται εντός της Ελληνικής επικράτειας,καταρρίπτοντας τους γελοίους ισχυρισμούς των Βουλγάρων , που ισχυρίζονται ότι η σπηλιά του Ορφέα είναι στη Νότια Βουλγαρία και μάλιστα -αν θυμάμαι καλά το 2005 ή το 2006- η τότε υπουργός εξωτερικών της Βουλγαρίας είχε-άκουσον άκουσον-απαιτήσει από την ελληνική αντιπροσωπεία στη βαλκανική σύνοδο στην Αλεξανδρούπολη,να μην χρησιμοποιούν το όνομα Ορφέας γιατί είναι λέει Βουλγάρικο!!!!!!!!!!! ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΥΣ; Σου κλέψανε τελεσίδικα το όνομα Μακεδονία οι Σκοπιανοί. Θα αφήσεις να σου πάρουν και τη Θράκη;Ουκ αισχύνει ουδείς; Πότε επιτέλους θα ξυπνήσεις από το λήθαργο της αναλγησίας; Υπάρχει τελικά σε αυτή τη χώρα κάποιος σε "υπεύθυνη" θέση που να ενδιαφέρεται για το μέλλον της δύσμοιρης αυτής χώρας, που από κορωνίδα του πολιτισμού έχει καταντήσει παγκόσμιος ουραγός;
ΟΣΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΝ.Εδώ 3 χρόνια τους στέλνω συνέχεια ενημερωτικές επιστολές και 3 χρόνια τις κάνουν μπαλάκι και τις πετάνε στο καλάθι των αχρήστων.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΟΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΑΚΡΙΒΗΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ) την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. ΟΣΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ. ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: